Instagram

Friday, March 11, 2011

UiTM kecoh dgn isu saman...

minggu lepas mmg sgt hectic bagi aku n warga kolej sume...
kitorang dikejutkan ngan isu saman yg dikeluarkan oleh pihak yg tak diketahui siapa...
banyak sangat rumors yg tersebar...dengan sangat cepat!
aku sendiri pun tak tahu mana punca citer-citer nih sume...
sume ni bermula kat kolej Redang kolej bahagian tasik...
aku kat bahagian pantai...so...kitorang agak jauh dari kolej Redang...

isu ni memang dah tersebar sampai ke pengetahuan VC!
dengan medium FB la kan...apa lagik...

aku ceritakan sket kronologi isu nih...
hehehe...cam detektif lak rasenye...ngee~~~

malam tu...sorang roomate aku ke kolej Redang
sebab nak siapkan assignment project dan sepatutnye die stay sana malam tu...
suddenly about 11.00 p.m die balik bilik dgn tergesa-gesa...
ade spotcheck kat Redang katanya...
tp apa yg dispotcheck bknlah barang elektrik mcm before this but the laptop n also handset...
why??? sebab dorang nak check citer-citer yg tak sepatutnya...
dorang jgk cek anset n delete pic-pic yg tak sepatutnya ada...
some say that was nonsence... mencabul hak privacy student...
ade jgk yg kne saman pasal bilik tak kemas, ade rambut atas lantai...
mmg sgt nonsence...

ini adalah printscreen post yg aku amik kt wall ayahanda kami...
aku sendiri pun tak tau kebenaran kesah ni...
dua hari lepas ade ura-ura akan dibuat spotcheck kat bahagian pantai lak...
sebab kat tasik sume dah wat... tapi yg pelik sume student tau psl ura-ura ni...
sape yg bawak mulut pn x tau la...
berkemas la kitorang mlm tu...sampai tergendala sume assignment yg tgh berlangsung...
tapi tgu-tgu xde pun...:)....

dan semalam TP HEP dah buat meeting ngan sume student kat Redang berkenaan isu ni..
mintak sape yg kne tampil... n tunjukkan bukti...
but no one yg berani tampil...
isu ni mmg sgt menjadi tanda tye sume budak kolej...
kalo spotcek tu dibuat oleh pihak kolej fine...but how if spotcek tu dibuat oleh org luar???

still wondering pasal isu ni sampai skang...
bile dah sampai ke pengetahuan VC n VC pn nampaknye berang gak la...
sebab ni dah mencemarkan nama UiTM Dungun seluruhnye!


harap-harap lepas ni xde lagi isu ni timbul lagi...
walaupun sampai skang still jadi tanda tye lagi...

sejak tinggal kat kolej ni...
aku kena la alert pada sume hal yg jadi...
lagi-lagi melibatkan kolej...
huhuhu...walaupun sem depan aku tak perlu duk kolej lagi...
tapi aku perlu tahu jugak... !
huhuh...

UiTM SENTIASA DIHATIKU

❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

2 komen:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hey..uitm dungun gak eh??aku pon same..ak dok redang :)

-✿ Ayu ✿- said...

aku kat duyung...pe cer kes tu sbnrnye???

2leep.com