Instagram

Thursday, January 17, 2013

Rezeki itu datang dari ALLAH S.W.T...

Alhamdulillah... sampai hari ni ayu masih mampu untuk berdiri...
mampu untuk tersenyum walaupun dalam hati ayu...
Tuhan je yang tau...:(

sampai hari ni dah masuk 4 bulan ayu pegang title
PENGANGGUR TERHORMAT !
bukan ayu mengeluh... cuma ayu sedar yang bukan senang nak cari keje skang ni...
ayu dah pegi lebih kurang 4,5 interview tapi tak termasuk yang walk-in interview tu...
but.. till now... i am unemployed!
memang  tekanan bila hari-hari duk fikir bila nak keje ni...
bila hari-hari orang duk tanya...
belajar lagi ke?
then when i said... graduated...
soalan cepucemas tu akan meyusul kemudian...
KERJA KAT MANA?

yes... that's most popular question yang dapat setakat ni...
bukan ayu memilih... tapi bukan REZEKI ayu!
ayu dah berusaha... sebaiknya...
ayu dah pegi interview... 
ayu dah prepare sebaik mungkin...
tapi apakan daya...
bukan ayu tentukan rezeki ayu di dunia ni...
DIA yang tentukan rezeki ayu... dia yang dah tulis siap-siap rezeki ayu..
ayu cuma boleh berusaha... tawakal...
selebihnya... DIA yang tentukan...
 
memang sedih.. sapa tak sedih sampai skang still tak keje...
tambah lagi ayahanda tengah sakit skang...
dan tentunya ada hikmah ayu tak keje sampai skang... ayu boleh jaga ayahanda...
Alhamdulillah...
 
Ya Allah...
titipkan aku semangat dan keyakinan 
untuk aku teruskan hidup ini...
sesungguhnya ENGKAU yang menentukan segalanya...
aku masih menanti rezeki yang ENGKAU sediakan untukku...
 berikan padaku andai tiba masanya...
aku masih menunggu dengan penuh harapan...
selepas aku berusaha dan bertawakal..
hanya padaMU Ya Allah...
permudahkan aku... 
 


❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

3 komen:

Mira Adzlia said...

smuge ayu sbr yer..bertabahlah..in shaa Allah ade rezki nnti..ade hikmah dsbaliknya

Cik Aya said...

ayu aya pun dulu macam ayu.ramai gak la org bertanya tapi apakan daya..since sejak graduated lepas 4-5 bulan rezki baru ade..itupun keje bese2 then skang rezki len menyusul..kadang-kadang kita tak sedar percaturan Allah itu lagi baik daripada perancangan kita sendiri..semua itu ada hikmah ayu selagi ayu berusaha dan terus berdoa.selebihnya ayu tawakkal.Insyaallah

nanakimie said...

semoga ayanhanda ayu cepat sembuh.....

2leep.com