Instagram

Tuesday, May 12, 2015

#ALoveStories : Review Baju Nikah

Assalamualaikum...
Alhamdulillah... pejam celik sebulan lebih dah jadi isteri...
tapi baru sekarang nak update pasal persiapan... hahhaa
cerita dah basi... tapi tetap nak share jgk... :)
untuk first post ni nak review tentang baju nikah ayu hari tu...
Kain dan lace beli kat Jakel Segamat...
plan asal nak pki kain prada lace yang zika bagi tp sebab susah sgt nak dapatkan lining yg sesuai
so grab je la pakej pengantin kt jakel tu... 

Pakej paling murah RM169 dia bagi 2m kain lace + 4m kain lining.
tapi kain lining tukar kain lain dan tambah kain lace lg 2 m + kain lining 8m sebab skali dengan baju melayu.

total habis dekat jakel hari tu RM300++... uwaa.. terbang duit suami... hahaha

ayu buat baju kurung moden je sebab memang nak simple je. nanti boleh pakai lagi baju ni.
Tailor untuk baju nikah orang kampung dekat rumah suami... murah je RM60 sepasang.
Beading dekat mak sedara suami... FREE... Alhamdulillah... 
Tudung plan nak pki shawl je dengan headband.
tapi macam simple sangat plk orang kata. nak cari veil pun memang tak sempat dah lepas tu veil bukan murah ni... 

last sekali ayu beli je shawl Dewi Raudhah dengan harga RM80. 
Then that's me during my solemnization day!

ramai cakap simple tapi I is puas hati... 

Total cost :

Lace + Lining = RM 386.00
Shawl              = RM  80.00
Tailor L+P      = RM120.00
Brooch            = RM  50.00
Total                   RM636.00

Phewwww..




❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

3 komen:

E'in said...

selamat pengantin baru ayu..
xterlambat lg kan? hihi..

jue rahman said...

biar simple..yg penting CANTIK dan MURAH

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

2leep.com