Instagram

Tuesday, January 18, 2011

persiapan utk praktikal...

2,3 ari tanpa ape2 entry...
mls nak update sebenarnya...hehehe...
mud pun tak bape nak baek 2,3 ari nim...
tambah lagi ngan demam...dah 2 ari...
semalam g klinik...igtkan dpt mc...
tapi hampeh... dah la semalam kelas pack giler...
nak makan pn tak sempat!...huh!!!
sabar je la...

semalam dah mula briefing utk praktikal sem depan...
Puan Inayah dah suh prepare ape yg patut utk dihantar...
fakta sepanjang briefing semalam...ALERT!!!

  • kod utk batch aq adalah PAC 600... khas utk BACC...
  • tempoh praktikal bermula 1/6 hingga 30/11...
  • tp oleh kerana aq akan buat shortcos utk FAR450 lps final ni... aq akan mula praktikal 27/6...
  • tempoh...6 bulan...without fail!
  • penilaian hanya LULUS atau GAGAL!
  • agak sedih sket sbb UiTM hanya benarkan buat praktikal kat Audit Firm SAHAJA...kalo company pun limited utk company yg big2 je...yg small2 adalah dilarang...huhuhu...baru nak try masuk POS Malaysia...hehehe...
  • hanya boleh pohon dua tempat je dulu...kalo permohonan ditolak baru leh proceed utk application ke-3...
  • dalam envelope permohonan kne sertakan sekali :
  1. surat permohonan
  2. surat pengenalan diri
  3. resume bersama sijil2 yg berkenaan...
  4. borang jawapan...
sume ni kne siapkan dlm minggu ni n minggu depan...
memang superb bz la 2 minggu nih... naseb la xde asemen yg melambak2 lagi time nih...



tp skang ni...aq tgh pening gak nak cari tempat...
pilihan pertama aq mestila GANU kan...
tp bile pk balik...time ni la nak cari pengalaman duk tempat org kan...
time ni la leh survive sket... pilihan kedua aq...MELAKA...
tp bile  tentang kos, transport,waa...pening2...

huhuhu...dah2...makin pening kalo pk...
kne kompemkan tempat dulu...
ni nak cari keje plk...
utk subjek BEL...waaaa....

keep searching...
❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

3 komen:

Jejentik said...

sekarang ni memang tengah musim virus demam berkuasa jadi banyak2 la rehat dan makan ubat ya=)

kalau saya buat dekat ganu je kot kalau praktikal, elaun ciput sangat, susah nak makan nanti^^

Faizal Syukri @ Peja said...

ganu area mana ek?

-✿ Ayu ✿- said...

jejentik: btol2...jimat kos sket kan...
faizal: ganu kt kuala ganu...

2leep.com