Instagram

Tuesday, February 08, 2011

aku lupe tujuan sbnr aku berblog....

apa tujuan sebenar korang berblog???
sebab nak dapat ramai kawan@nak popular mcm Abg BenFatin Liyana???
aku??? apa tujuan sebenar aku berblog???
sebab nak dapat income dari Nuffnang???
entah lah... macam-macam boleh jadi kan???
dulu...aku mula-mula berblog hanya sebab aku seronok...
aku tengok kawan-kawan aku yang ada blog...
aku pun sebuk nak ada blog jugak...
lps tu aku tunggu sampai setahun... takde pun follower...
then...aku give up...aku tinggalkan blog aku bersawang selama setahun lebih...
sampai aku dah lupa ngan email n password Google aku...

tapi sampai satu tahap...
aku perlukan tempat untuk mengadu...
dan...oleh kerana blog ni xde pengikut...
disini lah aku meluahkan rasa ati...
lepas...tengok sume blogger laen duk pasang Nuffnang...
aku ikut pasang gak... tapi selama berbulan-bulan xde pun yang hinggap...
takpe...sebab aku pk... aku berblog hanya utk suka-suka..
bukan utk popular...bukan utk kaya...

sampai satu masa...aku mula join contest + GA...
baru lah...pengikut aku semakin ramai...
tapi...aku dah mula menjauhkan diri aku dari blog nih...
tempat aku meluahkan dah xde... sebab... biarlah aku je yg tau...
contest yg aku join...xde satu pun yg sangkut...
xpe... aku bukan nak menang...utk suka-suka jer...

aku pnh amik keputusan utk berhenti berblog dan kuburkan DUNIA AYU
sebab ada yang tak berpuas ati ngan apa yang tertulis di sini...
tapi aku bangun...berblog utk diri sendiri...
aku berblog demi aku sendiri..bukan demi orang laen...

sekarang...aku tersenyum...krn follower aku dah mencapai 200...
tapi adakah mereka baca apa yang aku tulis???
hanya mereka yang akan tau...

aku tak pernah hiraukan psl trafik aku...
dan aku tak pernah pun tgk... sebab tu bukan tujuan sebenar aku berblog...
tapi aku ada dpt sket saguhati dari Nuffnang...tapi blom layak di cash out...
aku tak kesah...

apa yang aku kesah???
semoga kalian yang pernah menjejak ke sini senang..
semoga apa yang ada disini tak menyakitkan ati kalian...
aku mintak maaf kalau ada yg tersinggung...tapi ini blog aku...
harap kalian dpt hormat blog ni...
jutaan terima kaseh krn sudi dtg ke sini...
berblog lah utk diri sendiri...
kalo kita bahagia dgn berblog...
teruskan... jgn ada paksaan dlm berblog ok....:P
❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

4 komen:

mukaoren said...

good entry. just be yourself. jgn cpt influence dgn sebarang godaan atau trend..be yourself, that's all u need sweety. :)

qaseh johanna said...

tag ayu lg...

http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/02/contest-bergaya-dengan-dress.html

qaseh johanna said...

suke la tag ayu..

http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/02/kontes-senyum-tak-nampak-gigi.html

Ina said...

ayu jgn cepat putus asa..pengalaman mengajar kita jadi dewasa
INA NAZIR

2leep.com