Instagram

Thursday, February 10, 2011

kenapa mesti ade paksaan dlm berblog???

  • i dah follow u, jgn lupe follow i balik ye...
  • follow i dulu, nanti i follow u balik...
  • nice blog! jgn lupe follow i...
  • u follow i, i follow u...
itu adalah ungkapan-ungkapan yang biasa kita baca dalam shoutbox kita kan???
rata-rata yang singgah mesti akan tinggalkan nota kaki mcm tu...
perlu ke??? penting kah kalo follower ramai???
kalo follower kite ramai...mesti traffic up giler-giler...

jgn salah faham...
follower ramai tak semestinya traffic kite akan naek...
kalo mereka singgah di rumah kite, dah suke dgn design serta cerita yg ada dlm rumah kita,
mereka takkan teragak-agak utk follow kite...
sebab mereka suke dan tertarik utk terus mengikuti cerita-cerita kite...
bile mereka dah follow tu...jgn plk lupa utk membalas budi...
tapi... jgn plk memaksa...ingat! TIADA PAKSAAN dlm berblog ok!!!

kepada blogger-blogger yg suke amalkan mcm tu...
pls... jgn buat blogger laen yg dah mula suke terjah blog korang tu jadi kureng plk...
then terus dorang blah dari blog korang...

-aku follow mereka krn cerita-cerita mereka...kadang-kadang ak tak sempat nk tgk sume cerita mereka...
tp aku cuba utk curi masa terluang baca-baca cerita mereka... tujuan aku berblog utk suke-suke...
cari keseronokan dgn membaca kisah mereka.. bukan utk memaksa mereka follow aku...
memang blog aku ni xde cerita yg menarik...sumenye berkisar dlm dunia aku sendiri...



aku juga amalkan "org berbudi kita berbahasa, org memberi kite merasa"...hehehe... mcm ABG BEN kata...


~psst...korang nak tau satu rahsia??? hehehe...
sebenarnya...aku suka follow blogger laen PRIVATELY...kenapa???
sebab aku tak nak mereka tau aku tau segala cerita-cerita mereka...
masa utk merahsiakan identiti...hehehe... sapakah mereka???
hahaha...RAHSIA...nk tau rahsia??? shhh.....

WAN AN BLOGGERS
❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

2 komen:

qaseh johanna said...

ayu..kene tag lg..suke2...hehe


http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/02/contest-si-manis-berbaju-kurung.html

Sabihah said...

betul2...saya setuju sgt2..saya pun suke baca blog yang ada isi dan menarik ceritanye...^_^

2leep.com