Instagram

Monday, May 16, 2011

# Tutorial : Title bar maker

malam ni aku nak berkongsi satu lagi tutorial ...ecece...macam orang pro je nak buat tutor...hahaha... yang ni tak de sape yang request...aku sendiri pun baru je buat yang ni... sharing is caring kan...:p


sebelum ni aku selalu tengok title blog orang lain yang bergerak-gerak kat browser tuh...cam comel jer... hehehe...cari-cari aku pun jumpa software tuh...


cara nak buat....
  • pergi dekat software TITLE BAR MAKER ...
  • lepas tu...kat situ korang tulis apa saja mesej yang nak kuarkan kat title blog korang... tekan button ADD...
  •  lepas tu korang boleh pilih nak jenis yang macam mana...nak blink ke... scroll ke...dekat tab CHOOSE AN EFFECT tu...
  • lepas tu boleh preview...
  • kalau dah cukup puas hati...boleh tekan button OK, GENERATE CODE! untuk dapatkan kod.
  • Dashboard> Design > Page element >Add a gadget > HTML/ javascript 
  • copy dan pastekan kod yang dah digenerate tadi tu pada ruang HTML... \
DONE!!! Selamat mencuba!
❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

0 komen:

2leep.com