Instagram

Thursday, June 16, 2011

cara untuk Bypass MALAYSIA BLOCK SITE

mesti ada di kalangan pendownload tegar yang bengang sebab SKMM dah block beberapa download web site kan... ini aku nak share langkah yang boleh diambil untuk mengelakkan dari kena block... boleh ikut cara nih...

Wireless Network Connection Status -->
Properties -->
Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -->
Properties --> Use the following DNS Server addresses -->
Preferred DNS Server = 8.8.8.8 -->
Alternate DNS Server = 8.8.4.4 --> Ok
OR THIS DNS
202.188.0.133
202.188.1.5
OR THIS
208.67.222.222
208.67.220.220
p/s: sebenarnya yang ni Encik boyfie yg bagi... aku pun tak reti bab-bab nih... tadi dah try wat... jadi... hehehe...SELAMAT MENCUBA!

untuk keterangan lanjut boleh refer kat video nih...




❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

2 komen:

Cik Cempaka said...

Thanks ya...

*pengsan CC nak lukis...^^"*

-✿Ayu✿- said...

@Cik Cempaka
hehehe...tak kire...cc kne lukis gak..ngee~~~

2leep.com