Instagram

Friday, July 29, 2011

contoh sampin...*entry khas utk SIS INTAN*


entry ni khas untuk SIS INTAN... nak tengok contoh sampin...sebab bonda ayu juga seorang penenun songket... tapi bonda pun keje ngan orang... sampin-sampin yang dah siap bonda akan hantar kat tokey dia...
 tapi ada 2,3 keping gambar la...hehehe... sis Intan boleh tengok-tengok...

corak tanah dia...

yang ni dia ada banyak color... sbb basic dia warna warna... yg ni abg ayu pakai masa dia nikah... yg ni ayu tak sure bape harga dia...



yang ni pulak basic hitam...memang biasanya akan guna benang emas je... sbb hitam memang akan timbul dengan benang emas... yang ni corak dia penuh... dlm lebih kurang 5oo++ kot harga dia... abg pakai time sambut menantu...



yang ni yang ayu bagitahu kat komen sis Intan... yang ni sis ayu bagi masa dia bertunang dan abg ipar ayu pakai time nikah... yang ni memang full bercorak...  tapi kalau sis tengok corak ni lebih kurang je mcm yang abg ayu pakai kat atas... tapi corak belakang dia lain sket... susah ayu nak explain... hehehe... dia panggil corak tanah...  dekat bahagian belakang...hehehe... ayu bukan reti sangat pun bab nih... tengok je boleh la..ngee~~~

sis nak tengok lagi banyak...meh-meh jalan-jalan kat ganu ye... lagi banyak corak yang lawa-lawa... kalau sis pegi kat PASAR KEDAI PAYANG...harga dia boleh dirunding lagi....

❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

0 komen:

2leep.com