Instagram

Thursday, August 11, 2011

# Tutorial : dapatkan URL icon.



cik FUZA ada tanya macam mana nak dapatkan URL icon hari tu...
dah berapa hari dah sebenarnya...tapi baru hari ni aku sempat nak update...
maaf ye cik Fuza...

untuk dapatkan icon yang comel boleh terus ke SINI...
kat sini ada macam-macam icon yang comel... cuma naik juling la jugak nak pilih satu-satu...
hehehe...

untuk dapatkan url icon...

  • mula-mula click pada salah satu icon yang berkenan...
  • lepas tu scroll lagi ke bawah page tu akan ada macam ni...
  • amik code dekat box yang kedua tu... select all code yg ada dlm tu... (CTRL+A)
  • code yang diselect tu macam ni...
[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl10.glitter-graphics.net/pub/692/692160k68dp18m79.gif[/img][/url]
  •  tapi url icon tu hanya code yang ayu dah select warna lain tu... code yng tak berkenaan tu boleh buang.
  • kalau pening ngan penerangan kat atas... boleh try cara ni...
  1. pergi kat new post> click pada insert image> dekat add image tu pergi dekat FROM URL
  2. pastekan code yang dah diselect tadi ...

 ni utk make sure yang code  kita amik tu betul... kalau icon tu dah ada... maknanya code tu betul...
boleh la select all code dalam box dekat no 4 tu  and enjoy the icon!

selamat mencuba! kepada yang tak paham tu...
please bagi tahu ayu sebab tutorial ni maybe agak berserabut... sama macam tuan dia nih...
hehehe...
tak faham bagitahu ye...nanti ayu explain further... thank you!





❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

2 komen:

Fuza said...

Ok... tq ayu... sngat mmbantu... :-)

-✿Ayu✿- said...

@Fuza
hehehe...welcome!

2leep.com