Instagram

Monday, January 30, 2012

Antara IMPIAN & KEMAMPUAN...:)

IMPIAN? semua orang ada impian dalam hidup kan...
Ayu pun ada impian jugak.... impian apa? 

DR. TUAN NOR HIDAYU BT TUAN LONG C.A

besar kan impian ayu tu...
tapi nak capai tu.... herrmmmm...Allah je yang tahu...

setakat hari ni...
ayu dah memiliki
Diploma Perakaunan tahun 2009
dan sekarang ayu tengah persue untuk dapatkan  
Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (kepujian)
yang insyaAllah akan berakhir dalam beberapa bulan je lagi...
tapi bila dah nak habis ni...
ayu teringat pulak dekat impian ayu tu...
patut ke ayu teruskan? 
master ??? professional???


tadi tengah syok buat kerja terlintas pulak nak tengok program pengajian dekat UiTM

Ayu berminat sangat dengan program 
CHARTERED INSTITUTE OF MANAGEMENT ACCOUNTANT (CIMA) (UK)- AC550 
tu..tapi persoalannya...mampu ke untuk ayu teruskan niat dalam perakaunan ni???
nak habiskan yg AC220 ni pun dah mengah giler... huhuhuhu...

bekas Lecturer ayu Sir KEcik pernah bagitahu...

TERUSKAN CITA-CITA DAN IMPIAN...

Sir KEcik pun tengah buat master sekarang ni...and after this dia akan terus kan dengan ACCA...
proud of him! even dia lelaki...tapi semangat untuk belajar tetap ada!

and i want to be like him!
tapi ayu tak nak amik ACCA tu..SUSAH! ayu lagi suka CIMA!  hehehe...
tapi mampu ke ayu??? huhuhuhuhu...
ataupun kerja dulu ....bila dah penat kerja... baru fikir balik nak sambung???
tapi time tu berminat lagi ke nak belajar???? huhuhuhu...

bila la dapat gelaran tu agaknya...
ntah-ntah dapat gelaran 
PUAN TUAN NOR HIDAYU BT TUAN LONG 
je kot... hehehehe...


❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

6 komen:

Miss Purple Ungu said...

teruskan impian ayu tu walaupun rasa mengah ok ;)

-✿Ayu✿- said...

insyaAllah...doakan ayu eh...:)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Teruskan impian sayam. Shag pun InsyaAllah akan amek either CIMA / ACCA.

fazzlim said...

capai impian ayu ok...
jangan putus asa ok dear :')

-✿Ayu✿- said...

@Puan Besar Shag Yahaya
jom amek same2...hehehhe

-✿Ayu✿- said...

@fazzlim
ok dear...~~~ hehehe...

2leep.com