Instagram

Tuesday, January 24, 2012

Selamat Pengantin Baru ♥ ALONG ♥

just come back after a few days yang sangat moody...:(

last weekend ayu pegi attend wedding SIL-to-be ayu..ngeee~~~
dekat JASIN, MELAKA...:)

ayu pegi naik bas malam Khamis sampai Jumaat pagi dan Encik Mok pick up pagi tu... as usual~~~
hari jumaat tu before afternoon Encik Mok datang pick up dekat umah Kak Jaa and then pegi umah Encik Mok dengan segala bekalan yang perlu sebab Encik Mok suh tido umah dia nanti tak de orang nak hantar and amik ayu dekat Ayer Molek ~~~

sampai je dekat umah Encik Mok tu masing-masing was so busy with all the things to do. meet MIL-to-be salam-salam with the relatives and tolong-tolong apa yang patut...
kekok la jugak first time jumpa relative encik Mok kan...but it went smoothly... dan ayu pun jadi macam terbiasa macam that is my home ... ngeee~~~


tolong buat hantaran Along... tolong tengok je actually... Mak Andak yang buat... hehehe...
malam tu tolong Along pakaikan inai...  tido pun dah lewat malam tu... about 2 a.m...

the BIG DAY pun akhirnya menjengah ~~~ 21 Jan 2012~~~
pagi-pagi wake up then tolong Mak Andak dengan bouquet untuk Along...
first time la jugak tengok bouquet guna bunga segar...sebab before this cuma tengok orang guna bunga plastik supply by butik pengantin sekali dengan pelamin dan baju pengantin tu...

pelamin...:)


Majlis akad nikah berlangsung lambat sikit about 11.30 a.m sebab kadi busy...hehehe...
Alhamdulillah...dengan 2 kali lafaz Along and Abang Hairi officially SUAMI & ISTERI yang SAH...:)
batal air sembahyang
Along dapat seutas gelang emas dan Abg Hairi dapat sebentuk cincin suasa
beside MIL -to-be..:)

Majlis bersanding berlangsung lepas Zohor ...
nak jugak menggedik...heheheh


hantaran dari Along
the SIBLINGS...

The FAMILY...:)
Encik Mok's BIG family
makan beradab

glad u are there SURAYA!

 SIL-to-be  AQILAH
petang tu Along ada outdoor photoshoot dekat Taman Seribu Bunga and Ayu pun ikut sekali untuk tolong-tolong apa yang patut... sebab Along nak tukar baju...

sampai je dekat Taman Seribu Bunga tu pak guard bagitahu dah ada 4 pasangan dengan baju pengantin MERAH datang photoshoot kat situ... hahaha...
dan ramai sangat pengantin yang photoshoot kat situ hari tu...

RED
pengantin paling SEKSI dekat situ...

PURPLE

PURPLE again
BLUE
ALONG & ABG HAIRI

jadi mangsa photoshoot Encik Mok...:p

Encik Mok yg kebosanan...:p

Abes photoshoot dekat situ photog ajak pegi dekat rumah tinggal yang kitorang nampak time on the way tadi...
 

macam seram je kan...??? huhuhu... tapi scene dekat sini cantik dengan suasana petang...




pengantin dekat dalam rumah tu... tak berani la nak masuk kang tak pasal-pasal kena sampuk...hehehe:p

balik dari situ dah petang...lebih kurang pukul 7 baru sampai rumah Encik Mok...
Encik Mok pun tak larat sangat nak antar balik terus jadi another night at his house...:)

esoknya pagi-pagi tolong kemas dekat dapur with all those things... 
periuk... pinggan dan gelas... 
tengah hari baru lah gerak balik rumah Kak Jaa lepas pegi kenduri kawan Encik Mok...
dan malam tu pun siap-siap terus balik TERENGGANU... 

that was a precious moment i ever had with IN LAW's-to-be family...:)

to Along a.k.a sis YANIEY dan abg HAIRI
Selamat Pengantin Baru
Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat
semoga tabah dalam melayari bahtera rumah tangga 
yang penuh dengan dugaan dan ujian... 
AMIN....


p/s: ramai sedara yang cakap ayu iras Along...
orang tua-tua cakap... tu maknanya ada JODOH kan...ngee~~~ AMIN...



❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

0 komen:

2leep.com