Instagram

Saturday, September 08, 2012

JOM CARI KERJA!

Seperti yang sedia maklum ayu skang ni dah jadi PENGANGGUR TERHORMAT!
sapa yang sama-sama tengah tanam anggur tu sila angkat tangan! hehehe

2,3 minggu ni ayu macam rajin sikit nak cari keje. masuk sana masuk sini cari kekosongan keje tapi memang betul la orang cakap keje kosong memang la banyak tapi semuanya nak yang dah ada pengalaman bagai. habis tu kami golongan yang baru habis belajar ni macam mana???
macam mana kami nak ada pengalaman kalau tak de sapa nak hire kami kan??? setuju??? sila like! hehehe:p

buat masa skang ayu banyak cari keje dekat ...






setakat ni ayu cuma apply keje yang banyak diiklankan kat dalam ni sebab ayu pun tak tahu sangat mana nak cari keje...
ayu focus untuk jawatan yang sealiran dengan apa yang ayu belajar la tapi ayu focus untuk penolong dan pembantu je dulu tak focus sangat untuk jawatan auditor atau accountant sebab ilmu tak cukup lagi ni... hehehehe...tak kisah la dekat mana sekalipun. Sabah Sarawak pun ayu sanggup...(InsyaAllah...)

so kalau sesapa yang ada jawatan kosong yang memerlukan pekerja bleh la bagitahu ayu ye...
ayu tak nak tanam anggur lama-lama sebab tak de hasil...huhuhuh....

ayu dalam aliran perakaunan ...  dapat jadi pembantu akauntan ke... 
pembantu juruaudit ke... jadi la... heheheh...
ayu tak memilih keje sangat pun janji dapat keje...:)

kena tutup lappy dulu. lappy pun dah makin nazak ni...doctor pulak ada dekat kulim...
cepat-cepat la balik...lappy ni memerlukan rawatan segera!!!

terima kasih sudi datang blog ayu... tapi jangan lupa singgah sini dulu tau...:)

❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

4 komen:

Cik Putih said...

blog yg cute..sila la jengah blog sy plk..tq

shafiqabdshukor said...

good luck..
nak bg tips sikit la..
kalau boleh rajin2 la jalan2 pergi dekat company mana2... nak lg best tengok kat paper STAR hari sabtu..
hntr sendiri resume.. tny kat guard kalo boleh nak hntr terus kat HR... pstu tny no telefon HR.. sentiasa call update ngan HR...
baru diorg nmpk effort kite.. huhuhu

-✿Ayu✿- said...

@shafiqabdshukor
tips yg sgt berguna! tp bt masa skang xleh pegi mane2 lg...kne jd babysitter...huhuhu...anyway...thank u!

E'in said...

good luck ayu.. :)

2leep.com