Instagram

Thursday, October 18, 2012

interview punya pasal!

 
kelmarin, 16 Oct ayu dapat call untuk attend interview tapi interview session tu dah esok 17 oct.
termenung la kejap nak pegi ke tak then ayu mintk hold dulu n nanti ayu call die balik..
yang jadi masalah sebab interview tu dekat BALAKONG! huhuhu...
tapi dengan bantuan facebook... ade sorang kawan ayu yang duk dekat Putrajaya sanggup nak antar ayu pegi sana. Alhamdulillah...
call orang tu balik then dia pun bagi email untuk detail interview tu.
naseb baik petang pukul 2.30 p.m

so semalam, dengan tak pernah drive sorang-sorang keluar dari Ayer Molek ni,
ayu drive sendiri ke Melaka Central sebab nak kejar bas Transnasional ke Putrajaya kul 8 a.m
kalau terlepas kul 8 nih kena tunggu lagi 2 jam! nanti lambat sampai sana...huhuhu
redah aje la dengan kete banyak pagi-pagi dekat Bandaraya Melaka nih!
 
selamat sampai before 8 a.m bas pun belum bertolak lagi.
park kete kat tengah-tengah sebab takut jadi pape... 
lambat lagi nak balik ni...
cepat-cepat pegi beli tiket, withdraw duit sket, lari-lari kejar bas (yang ni eksen je)
 lebih kurang 3 jam jugak baru sampai Putrajaya Central kt Presint 5.
sebab bas ni pegi TBS dulu...huhuhuh...

baru kul 11 a.m. so pegi umah kawan dulu dekat presint 11.
lepas je solat zohor, siap-siap terus kuar sebab takut sesat...
tapi memang sesat pun...hahaha... 
dah sampai ke highway mane ntah kitorang masuk...
tapi last-last guna GPS...ayu terlupa sebenarnya ngan kemudahan yang Encik mok dah bagi... hehhee
tapi Alhamdulillah...selamat jugak sampai dalam kul 3... interview kul 2.30... hehhe

masuk-masuk je dekat VOIR GROUP nih...
totally Chinese yang ramai...dah mula down maybe tak dapat kot...
then lepas isi form datang la sorang amoi yang incharge untuk interview.
die tu antara head officer dalam finance department.

ini first interview ayu so, memang ayu sangat kaku nak jawab macam mana...
nebes pun ada nih... tapi buat-buat cool je time jawab soklan die...
tapi respect gak ngan miss ni sebab dia banyak bagi tips macam mana nak jawab soklan time interview...
thanks miss... 
lama la jugak sembang ngan miss tu sampai kul 4.30 baru ayu kuar dari VOIR GROUP nih...
pengalaman pertama yang memang cool... 
terus balik ke Putrajaya Central nak kejar tiket kul 6 p.m
sampai pukul 5.20 p.m dah time tu...naseb la sempat...
kalau tak terpaksa tunggu bas kul 8! sampai Melaka 11 p.m! tak nak lah!

kul 6 p.m dari Putrajay pegi TBS dulu...
naseb ada mat salih hensem duk seat sebelah...hihhihi
kul 7 baru bertolak dari TBS ke Melaka...
kul 9 ayu sampai Melaka Central terus cari kete kot-kot la... ghaib ke...hehehe
bercinta pulak nak meredah malam dengan kete yang macam duk keja-keja kat belakang!
sabar je la... si kancil kena keja dengan gajah... hahaha...
anset pulak tak dek bateri..bonda dan call tapi tak sempat jawab..
memang risau la bonda tu...huhuuh...
 tapi Alhamdulillah...sampi jugak kat Taman Seri Duyong 2  dalam kul 10 p.m
 
memang agak penat perjalanan macam tu...
tapi pengalaman ... kan....
 
esok ada 1 lagi interview dekat area situ tapi ayu tolak sebab takkan nak mintak tolong Yan lagi kan...
so... tunggu next interview 29 Oct... dekat 7-eleven Berhad!
 
WISH ME LUCK!
moga cepat-cepat ayu dapat keje...
bosan dah duk tanam anggur yang tak de hasil nih!
 
*memang tak de pic sebab ayu tak suka sangat amik pic...:p
 
 
 
 

❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

2 komen:

fiqkbe said...

semoga ayu dpt job yg sesuai & serasi ngn ayu ;)

ieza said...

jauh benor musing2.. bce jer pun dah ase penat..hehehe...

2leep.com