Instagram

Wednesday, January 30, 2013

Alhamdulillah... I'm employed!

Alhamdulillah... akhirnya ayu dapat jugak kerja yang ayu tunggu...
selepas agak stress sebab lama sangat tanam anggur yang berbuah tu. 
2 minggu ayu pergi interview dekat company ni, then MD cakap akan bagitahu balik dalam masa 2 hari. tapi lepas 2 hari dorqang takde call pun, so ayu assume application ayu tak berjaya T_T
tapi hari Selasa minggu depan tu Account Executive tu call and cakap ayu kena attend 2nd interview hari Jumaat pulak. so dengan susah payah amik pegi dengan bas dari KT ke Shah Alam sebab abang yang akan bawak pegi interview. Naik Bas dari KT ke Shah Alam Khamis malam sampai Shah Alam kul 5 pagi, tido kejap kul 8 dah keluar rumah sebab takut jammed and interview tu pukul 10pagi. nasib jalan tak jammed sangat and samapi sebelum kul 10pagi.

ayu expect 2nd interview ni agak scary kot-kot dia suh buat assessment ke, suh buat bank reconciliation ke. tapi rupanya masuk je MD dah bagitahu spec keje sekali dengan discuss gaji sume...
so that's mean dorang memang nak pakai ayu urgent! hari tu jugak dapat offer letter dengan siap buat keje tapi sikit je la sebab petang tu ayu dah kena balik KT tiket bas ku 4.30 ptg! penat...huhuhu


FIKRAH TECHNOLOGY SDN BHD 

inilah company yang sudi hire ayu tapi ayu still dalam percubaan selama 6 bulan. agak lama la jugak kan tapi mintak-mintak dapat permanent kat sini sebab dorang cukup tahun pegi melancong oversea! dapat pegi sekali pun jadi la... heheheh... company ni kat Bandar Baru Bangi Seksyen 4.
 
position ayu kat sini cuma account/admin assistant je and gaji pun ciput je la tak banyak sangat tapi untuk proses belajar memang sangat bagus sebab ayu akan belajar dari A-Z sume pasal akaun + admin sekali. so lepas ni kalau nak apply keje tempat lain pun yakin sikit la... hihihi.
 
environment tempat ni memang best jugak cuma rumah sewa agak  jauh jugak dan ayu sangat memerlukan kete tapi tak tahu lepas ke tak nak buat loan. huhuhu. 
ADA SAPA BOLEH TOLONG? 

doakan ayu baik-baik aje kat sini and cepat-cepat tempoh 6 bulan tu. Amin <3
kalau ada sapa-sapa nak belanja ayu ke nak ajak ayu kenal jalan bangi ni ke boleh la pm ayu Hik! 
tata.!

❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

4 komen:

nanakimie said...

alhamdulillah....congrats!:)

khairul onggon said...

Tahniah.... :)

BlueiceButterfly said...

tahniah awak..slamat bekerja..keja baik2 tau :)

2leep.com