Instagram

Sunday, April 17, 2011

Bagaimana anda mengukur blog itu popular???

lama dah aku duk fikir pasal benda nih...
aku masuk blog BEN ASHAARI...tiap-tiap hari ada jer segmen yang dia buat...
dan setiap kali dia buat segmen... memang berlumba-lumba bloggers lain join...
sapa tak kenal Abg Ben kesayangan ramai nih...
tapi apa tujuan kita masuk segmen-segmen dia???

1)sebab nak popular gak macam Abg Ben
2)nak dapat follower ramai macam Abg Ben
3)kalau aku join mesti ramai yang akan follow aku balik

hmmm.... blogger famous... kalau Abg Ben follow blog dia...maknanya...
dia dah dapat perhatian dari Abg Ben...dan dalam sekelip mata jer lepas tu...
blog dia pun akan menerima kunjungan yang takkan putus-putus...
traffik jangan cakap lah... traffic light pun boleh jammed... nak-nak bila Abg Ben dah promot blog dia...
siap sticky post 24 jam selama seminggu! wah...sapa tak nak kan???? aku pun nak weh...!!!
aku ada gak join segmen-segmen dia... tapi apakan daya...tak pernah dapat sticky post pon..
huhuh...skang dah merajuk ngan Abg Ben...hehehehe...:p

lepas tu aku masuk blog YUYU ZULAIKHA pulak...
kenapa aku masuk???
1)ramai yang masuk...aku pun mesti masuk gak!
2) giler lawa dia nih... aku??? hampeh
3) followers dia...fuyooo...boleh jadi saingan Abg Ben gak nih...

first time masa aku masuk sini...first aku teperanjat!
mak aihh...giler besau gambau! hahaha...tapi itu adalah trademark Cik Yuyu kita nih...
setiap entry akan ada satu pic dia... 
dia cantik takpe lah...boleh letak gambar banyak-banyak...
orang takkan komplen...
kalau aku letak macam dia??? mak aihh...mampus aku kena kutuk abes-abes...
hahaha...tapi aku suka cara dia menulis blog dia... something yang very interesting...!
thumbs up for you girl!


lepas tu aku jumpa FATIN LIYANA lak...
first time tengok dia...waaa....macam model la...
model sambilan ke dia ni...????
hari-hari duk usha blog dia...cari petua macam mana dia boleh jadi cantik macam tu...
tapi hampeh...ni bukan blog petua nak cantik lah!!! hehehe...
tapi siyes...cantik giler kot...dah la bijak... aku bijak tak???
hahhaa...kurang bijak sket la kot...hehehe

dah penat tengok blogger cantik kt atas nih...
aku pun usha dia ni pulak...
sapa??? MARIA ELENA....
aku suka tengok dia...cantik... lagi-lagi cara dia pakai tudung...
memang fashionista abes!
dia antara vlogger yang popular sebab banyak tunjuk cara-cara nak pakai tudung/ selendang dengan cara yang sangat unik...memang  dah jadi fesyen skang pun...
aku sendiri pernah try yang pakai belit-belit tuh sume berdsarkan vlog dia...
tapi hampeh...tak menjadik! sebab aku takde bakat kot nak jadi macam dia...huhuhu...
sedey tau tak??? sob...sob...sob...

ok...tujuan aku bercerita di atas buka sebab aku membandingkan mereka antara satu sama lain...
aku kagum dengan mereka kerana mereka adalah antara blogger yang popular di malaysia...
sebut saja nama mereka...mesti sume blogger kenal...
aku wonder apakah rahsia mereka menjadi terkenal...
sebab followers yang beribu-ribu??
sebab mereka cantik/hensem??? 
sebab encik Nuffnang bagi bonus ribu-ribu???
hmmm.... seronok kalau dapat jadi macam mereka...
korang amacam??? nak jadi macam mereka tak???
boleh survey blog mereka dan cari apa rahsia mereka...
aku??? walaupun aku tau macam mana....
tapi aku tak boleh nak buat secara consistent...
aku bukan blogger tegar... so...aku hanya jadi macam ni je la...
cukupp untuk diri sendiri... hehehe...

~cukup untuk hari ni kot...
tengah nak bersiap mau balik rumah!!!
hohoho...home sweet home dah mula memanggil...:p


❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

1 komen:

sab said...

apa2 pun keep on blogging :)

2leep.com