Instagram

Saturday, May 21, 2011

CELCOM sabotaj aku???


aku tak paham betul kenapa boleh jadi macam ni pulak... 2,3 hari lepas hangin aku... nak tahu citer??? refer kat entry nih...Serabut + huru hara... oleh sebab kejadian hari khamis tu... hari ni before balik Dungun aku pun pegi la cari no maxis baru...nak pegi maxis center tu jauh giler...tak larat aku nak jalan... cari-cari dapat lah no baru yang kira ok la...harga RM8.80 jer... cukup lah untuk sementara or maybe untuk selamanya... terus pakai no ni je la kot...

then, baru la tepon aku kembali bernyawa...2,3 hari dah senyap sunyi...huhuhu.. . rasa lega kejap dah dapat no baru dan dah boleh berhubung dengan orang lain...

tapi timbul pulak citer laen sekarang nih! tadi aku try bukak pack Celcom yang aku dapat free hari tu.. aku try kat broadband nih... aku tengok tak de line pun... aku ingatkan memang tak boleh pakai sebab promoter tu cakap hari tu... cuma 40% je pack ni boleh diguna pakai... so aku tinggalkan dulu broadband tu...bersama sim kad free tu... aku pegi makan jap ngan member aku...  ade sorang lagi member aku, cik R, dia tak nak makan... aku pun teruskan lah makan... pastu tetiba aku tengok dia duk dalam  bilik aku dah...tengah online guna broadband dengan sim kad free tadi yang aku tinggalkan macam tu je...maknanya sim kad tu boleh pakai... aku biarkan je...aku ingatkan free ke ape... lepas die dah stop aku pun amik alih... tapi tiba-tiba aku dapat mesej nih dari celcom...

Number: CELCOM
Content:
Plggn yg dihargai,hrp maklum p¿gunaan anda berjumlah RM207.6 pd 21/05/11 telah mencapai 50%-70% drpd had kredit yg  ditetapkan.Info bil: dail *119#.T.Kasih
Time: 21/05/2011 20:33:13

hah??? melopong kejap aku... baru aku paham dengan mesej yang aku dapat hari tu... rupanya no maxis aku tu still wujud tapi dah ditukarkan ke celcom...sim kad free ni guna no maxis aku sebenarnya... tapi aku tak paham kenapa??? sedangkan aku tak de pun request nak bertukar ke rangkaian lain...arghhh!!!!! memang tension betul macam ni!!!!

giler la aku mana aku nak cekau RM200 hengget tu nak bayau??? aku rasa macam teraniaya betul macam ni! arghhhh!!!! memang dah tak boleh nak senyum la aku lepas nih! aku tak paham betul la...tolong lah...jangan aniaya aku macam ni... aku ni student lagi...bukan orang yang dah kerja boleh tunggu gaji hujung bulan masuk nak bayar segala hutang!  tensionya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARGHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

❤Salah silap dalam entry ini...Ayu mohon ampun dan maaf... sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.T dan yang buruk itu adalah kelemahan Ayu sendiri...❤

13 komen:

waalllaa! said...

cube call customer service celcom.. dial 1111.. kdg2 sistem diorg ade prob.. kdg2 ade sabotaj..bila ade sabotaj tu terus report..
sbb aritu pun saya ade problem utk line 1+5...tapi dia tak categorize ken dalam plan tu..berbulan2 byr mahal..last2 check diorg ckp mmg tak masuk lam plan 1+5 tu..ape lagi saya marah bukan main laa... sbb dah sign up utk plan tu kan..pastu dia cakap tak pe nnt dia tolak duit bil yg lama2 tu.. so kira ade lebihan bayaran la..coz sepatutnya saya dapat call free for 20hours utk no supplement.. tapi ni dia caj je sepanjang masa.. dpt byk gak utk lebihan byran tu.. dalam rm300-400 cam tu la..kira byk bulan saya tak byr bil..dia tolak je dari lebihan bayaran tu..hehehe

Anonymous said...

Hi !!! Good job!
Wuzzap?

-✿Ayu✿- said...

thank you for the info sis! hehehe...ayu nk tgu lagi nak tgk ape lg dorg nak wat...heehhe:p

PRABHU WILWATIKTA said...

Salam persahabatan dari tanah Majapahit, aku dah follow blog ini #424, aku tunggu back follow anda di http://majapahitinfo.blogspot.com. Thanks.

SyafzMagz.com said...

memang sebijik seperti yang saya kena haritu...cuma saya dari digi ke celcom...ini semua gara2 promoter celcom yg bagi pack celcom free kat KL sentral haritu ni...menyesal giler ambik...kalau lah tak isi borang yang dia bagi tu, tak jadi macam sekarang...dah la lepas tukar ke digi balik dah tak boleh ambik pelan yang diambik sebelum ni...waaa~

SyafzMagz.com

-✿Ayu✿- said...

shaf buat cm mane dpt pegi ke digi balik eh... ayu nak tukar ke maxis balik~~~uwaaa!~~~~

►AdamXis◄ said...

assalam...lepas nie kena berhati2 terima tawaran promoter...adik saya pun terkena gak...siap dia terkena dua nombor...dieorg nie cakap x serupa bikin...apa ntah yg percuma tuu, sim jer percuma klo guna...setiap bulan celcom caj 160 sebulan...sampai skrg kiteorg bedegil x nak bayar...sbb langsung x pernah guna pun sim tuu...yg dia caj ialah sebab ada copy kad pengenalan and tandatangan...

Terbaru►100Penulis : Wahai Pembuang Bayi, Bacalah Ini...

Haris Kaito said...

sy pergi kat digi center lepas tu ckp nak tukar dari celcom ke digi..
denagn kata lain, awk pergi ke maxis center dan bagitahu yang awk nak tukar dari celcom ke maxis balik...dia akn mintak IC dan lepas tu awk akan diberi simcard maxis yang baru...tak payah bayar pun.

SyafzMagz.com

-✿Ayu✿- said...

ooo...mcm tu eh,,,tq fren! ayu jne g maxis center dulu la pape pn eh...

SyafzMagz.com said...

eh, silap komen guna profile lain lak td...haha sorry~ :p

dh boleh tukar nanti bagitahu la kiteorg

SyafzMagz.com

-✿Ayu✿- said...

hahaha...tu la...pelik gak td... sape lak haris kaito nih... hahhaa...sape la kitorg tuh...syafzmagZ.COM NI de ramai eh...

SyafzMagz.com said...

haha...satu je la..cuma tadi tu tgh edit blog si haris kaito...bila komen kat sini, tak perasan pulak guna profile dia...hehe

SyafzMagz.com

-✿Ayu✿- said...

owh...patut la...hehehe:p

2leep.com